Heb je al een paar jaar werkervaring, maar verlang je soms een beetje terug naar je studententijd? Dan hebben we de perfecte oplossing voor je! We zijn namelijk op zoek naar een ondernemende en commercieel ingestelde Content & Social Media Marketeer om Studentz verder te laten groeien.

 • Dé content voor onze studentendoelgroep creëren
 • Hybride werken: vanuit huis & kantoor in hartje Den Haag
 • Gezellig team

Over Studentz

Studentz is het grootste studentennetwerk van Nederland met ruim een miljoen bezoekers per jaar via de platformen Studenten Wegwijzer en Studenten Steden (o.a. amsterdamstudentenstad.nl en utrechtstudentenstad.nl). We helpen aankomende, actieve en afstuderende studenten al 10 jaar met inspirerende studenten content en o.a. de beste deals voor studenten.

Met een klein, creatief en gedreven team bouwen we dagelijks aan de groei van onze concepten. Door onze creatieve aanpak weten we de perfecte (content) match te maken tussen de vraag van studenten en het aanbod van onze partners.

De komende jaren hebben we grote ambities op het gebied van content & social. Bijvoorbeeld het ontwikkelen van totaal nieuwe thema’s, spraakmakende blogs & viral video’s. En daarbij kunnen we jouw hulp goed gebruiken!

Wat ga jij doen?

Als Content & Social Media Marketeer ga jij zorgen dat de juiste content op het juiste moment en via het juiste kanaal bij studenten in Nederland terechtkomt.

Je doet research naar zoekgedrag (SEO) en ontdekt interessante onderwerpen om over te schrijven. Je maakt en bewaakt onze contentplanning. Je spot commerciële kansen, je ontdekt goede deals voor studenten, je speurt naar relevant nieuws en gaat aan de slag met contentcreatie en -optimalisatie. Ook stuur je (freelance) tekstschrijvers, student bloggers en stagiairs aan voor een deel van de content.

Uiteraard ben je helemaal thuis in content & copy, maar je bent ook commercieel en analytisch ingesteld. Je bent altijd op zoek naar nieuwe kansen. Je bent nieuwsgierig en wil begrijpen waarom dingen wel of niet werken. Je analyseert de prestaties van onze content en de resultaten bij onze partners.

Onze social media staan nog in de kinderschoenen, dus deze ga jij tot een succes maken door engaging social media content te maken. Je zet campagnes op voor social media en andere online marketingkanalen zoals e-mail. Je evalueert de resultaten en initieert acties om deze te verbeteren.

Wie ben jij?

Je bent een commercieel ingestelde content marketeer en je hebt (uiteraard) affiniteit met de studentenwereld en met content voor studenten. Je hebt altijd het overzicht, creëert snel je eigen visie op wat er moet gebeuren en je houdt je focus op je doelen. Verder herken je je hier in:

 • Gevoel voor humor;
 • Minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • Ca 1 tot 3 jaar relevante werkervaring;
 • Ruime ervaring met copywriting, content marketing & SEO;
 • Ervaring met conceptuele en praktische aanpak social media (m.n. Instagram en TikTok);
 • Praktijkervaring met content voor studenten, e-mailmarketing of affiliate marketing is een pré maar niet vereist;
 • Commercieel en resultaatgericht;
 • Nieuwsgierig en analytisch sterk;
 • Energiek en initiatiefrijk.

Wat hebben wij te bieden?

Studentz bestaat al 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste onafhankelijke studentenplatform van Nederland. Met een klein, creatief en gedreven team bouwen we dagelijks aan de groei van onze concepten. Door onze creatieve aanpak weten we de perfecte (content) match te maken tussen de vraag van studenten en het aanbod van onze partners.

Het Studentz team is op dit moment nog best klein, maar we willen de komende jaren flink groeien. Samen met de website manager en onze vaste freelance tekstschrijvers ga jij de studentenmarkt veroveren. We delen ons kantoor met de collega’s van vakantiedealz.nl en we wisselen onderling kennis uit. In totaal zijn we ongeveer 8 man sterk. Er heerst een startup-cultuur waarbij geen dag hetzelfde is, en je functie er over een paar maanden best anders kan uitzien dan nu. Dat levert heel veel lol en kansen op, maar het moet wel bij je passen.

Bij Studentz geloven we dat gezelligheid en productiviteit perfect samengaan. We hebben een zeer informele werkomgeving met ruimte om jezelf te ontwikkelen. Verder hebben we een veelgebruikte pingpongtafel, spelen we graag een spelletje met elkaar op vrijdag en drinken we graag samen een borrel om onze successen te vieren! En last but not least: Studentz zit op een superlocatie in hartje centrum Den Haag. Op kruipafstand van winkels, het Binnenhof en het Plein. En de Koning is onze buurman, wat wil je nog meer?

Naast gezellige én professionele collega’s kun je onder meer dit verwachten binnen de functie van Content & Social Media Marketeer:

 • Een contract voor 36 uur (fulltime);
 • Marktconform salaris
 • Combinatie van kantoor- en thuiswerk (we werken 3 dagen op kantoor en 2 thuis);
 • 25 vakantiedagen;
 • Een opleidingsbudget en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Sporten tijdens werktijd en een netto vergoeding voor je sportabonnement;
 • Reiskosten- en thuiswerkvergoeding;
 • Een Macbook en faciliteiten voor je thuiswerkplek;
 • Borrels, lunches en uitjes;
 • Pensioen.

Interesse of vragen?

Wil je solliciteren? Stuur dan je persoonlijke motivatie en CV naar contact [at] studentz.nl.

Heb je vragen over de vacature, neem dan gerust contact op met Joost van Vught (uitgever Studentz) via contact [at] studentz.nl.

Hopelijk spreken we je snel en kunnen we samen aan de slag!